Reklamationer
Är någon vara skadad skall den reklameras till oss genom att meddela oss via e-post omgående, detta ska göras inom 14 dagar.  Vi skickar då en ny vara och du får även ersättning för dina utlägg. Om varan utgått betalar vi tillbaka beloppet eller så kan du byta mot en annan vara. Transportskadat gods skall dock lämnas in till närmaste utlämningsställe tillsammans med allt emballage.
Om en vara skadas eller kommer bort då du sänder den tillbaka till oss är du som kund ansvarig.

Varor som återsändes till oss mot postförskott eller efterkrav utlöses ej. Kontakta oss alltid om du önskar returnera en vara. Vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.
 
Öppet köp
Du har full rätt att byta till annan produkt, färg eller ångra ditt köp inom 14 dagar. Kontakta oss alltid först via e-post innan du returnerar ditt paket för information om hur du går till väga. Ångrar du ett köp och vill returnera en vara får du själv stå för returfrakten. Vi kräver att varan ska vara oanvänd och returneras i originalförpackning med eventuella originalhandlingar.

Outlösta paket
För paket som ej utlöses av kund och därmed går i retur till oss tar vi ut en kostnad av kunden på 300 kronor för att täcka de merkostnader som detta medför. Det är kundens ansvar att se till att adressuppgifter för leveransadress stämmer.